Wednesday 4 December 2013

COLLAGEN SEBAGAI MAKANAN KESIHATAN





SHARING is CARING

============

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

TANDA TANDA PENUAAN
================

# kulit kusam
# tak bermaya
# tiada seri
# kulit kedut dan mula kendur
# pigmentasi kulit
# cepat letih dan lesu
# sakit badan dan sendi
# mudah lupa
# kurang penglihatan




No comments:

Post a Comment